Unik madrass gjord på återvunnen plast!

Candide Seaqual

Candide Seaqual är en unik kvalitetsmadrass gjord på återvunnen plast från Medelhavet enligt SEAQUAL® initiative. Det är en patenterad metod där PET från havet samlas in, tvättas och på ett ekologist vis utan kemisk behandling, bryts ner och vävs om till polyestergarn. SEAQUAL® anses vara en av de mest miljövänliga textilier idag.

När man arbetar med barnprodukter tycker vi att det är extra viktigt att tänka på alla miljöaspekter. I branschen är det vanligt med ett miljövänligt tänkt och certifiering, men SEAQUAL® initiative är unikt i den bemärkelsen att den har en renande effekt med återanvändning av avfallsmaterial som redan producerats, istället för att producera nytt. Det är inte jättevanligt med återvunnet material i branschen ännu men vi hoppas att detta är något som vi kommer att få se mer av.

Franska Candide är ett varumärke som alltid har varit i framkant med sin tillverkning av barnmadrasser. Alla deras madrasser följer EN standard 16890: Det är inte så många vet om att även barnmadrasser numera har en egen säkerhetsstandard. Det är en självklarhet med barnvagnar, bilstolar och möbler, men madrasser pratas det sällan om och det finns en hel del billiga madrasser på marknaden som inte följer säkerhetsnormerna.

Utöver att följa säkerhetstandarden så är madrassen Seaqual även OEKO-TEX certifierad, den tillverkas i Frankrike och kommer med 5 års garanti. Du hittar madrassen hos återförsäljare eller på vår webshop, pris: 1 899 kr

Lär mer om Candide Seaqual madrassen HÄR
Läs mer om SEAQUAL® HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hitta oss