Via BabyBox får du nu 20% rabatt på doomoo’s badhjälpmedel till spädbarn samt Bibabad’s smarta badkar med kod “badababybox” i kassan.
Giltig t.o.m. 30/4 2021

Tips och badprodukter till dig och din nyfödda

Många föräldrar känner sig osäkra att bada sina spädbarn, men det finns en hel del hjälpmedel. Produkter som är både praktiska för dig som förälder och bekväma och säkra för barnet. Utnyttja badet till en mysig stund med ditt barn.

Se över badmiljön

Det finns flera fördelar med att bada ditt barn. De flesta nyfödda tycker om en mysig stund och att ligga eller sitta i kroppsvarmt vatten. Om ditt barn reagerar negativt se över vilka hjälpmedel du använder och ta temperaturen på vattnet. Ingen tycker om att ligga på en hård kall plastställning eller i feltempererat vatten. Du kan använda armbågen för att känna av vattentemperaturen. Tänk även på vad du själv har för ställning, det är inget vidare att avsluta barnbadet med värkande rygg, axel eller arm.

Flytande Badhjälpmedel

Doomoo Basics Flytbadd

Att ha båda dina händer fria underlättar när du badar ditt barn. Det hjälper dig att tvätta och få bra kontakt med barnet. En populär och uppskattad produkt är en flytbädd eller badmadrass som man doppar ner i vattnet och sedan placerar barnet på. Doomoo flytbädd är fylld med små kulor som flyter och fungerar som en mjuk och skön badmadrass.

Doomoo har även en uppblåsbar badmadrass där barnet flyter mjukt vid vattenytan. Eftersom den är uppblåsbar så tar den minimalt med plats och går utmärkt att ta med på resan. Båda modellerna går att ha i en vanlig balja men har ni badkar kan ni bada tillsammans samtidigt som du har båda händerna fria.

Ergonomisk badbalja

Doomoo Basics Balja

För prematur och spädbarn finns även ergonomiska och praktiska sittbaljor som rekommenderas av barnmorskor då barnet »sittligger« som i mammas mage. När barnet ”sitter” i Doomoo badbalja ger det extra trygghet då positionen påminner om fosterstadiet. Baljan finns i två färger, vit och blå. Positionen kan även vara behjälplig vid kolik och magspänningar, då barnets ben trycks upp mot magen, vilket känns skönt för alla små. Baljan kan placeras på tex köksbänken och föräldern får på så sätt en bättre ställning när hon badar sitt barn än att ha en större balja på golvet.

Mjuk badkudde som ligg- och sittstöd

Doomoo Basics Kudde

Doomoo badkudde är en smart multifunktionell kudde som suger åt sig vatten och placeras i balja eller badkar. Den fungerar som en varm, mjuk men stabil kudde att ligga på, och som sittstöd när barnet blivit lite äldre. Den följer barnets utvecklingsfas.

Bibabad – det stora hopfällbara badkaret

Bibabad

Favoriten för barnfamiljen som inte har badkar. Glöm otympliga och små baljor som barnet snabbt växer ur. Eller att syskonen inte kan leka tillsammans i vattnet. Bibabad är den perfekta lösningen och består av en badpåse med aluminiumram. Den finns i tre olika storlekar och flera färger. Storlekarna går att reglera för att matcha olika duschutrymmen. Den är enkel att fälla ihop och kan hängas upp på vägg eller dörr för att ta så lite plats som möjligt när den inte används.

Att tänka på

Lämna aldrig ditt barn i någon typ av badsituation! Det är därför viktigt att du förbereder badet. Lägg fram allt du behöver i förväg – eventuella badhjälpmedel, termometer, tvättlappar, oljor, rengöringsmedel och handduk. Vattnet ska vara kroppsvarmt, ungefär 37 grader. Förbered även barnet på vad som ska hända, så barnet får en positiv förnimmelse av badet. Glöm inte att doppa ner och blötlägga hjälpmedlen innan barnet placeras därpå.

Hur ofta?

Du kan bada ditt barn hur ofta du vill. Det brukar gå bra att bada barnet redan första veckan hemma, även om inte naveln har fallit av. När naveln har läkt kan du bada tillsammans med ditt barn. Har ditt barn torr eller känslig hud kan det vara bra att inte bada mer än en till två gånger i veckan.

Sambada och mys!

En flytbädd är exemplarisk att ha i badkaret när ni sambadar. Spädbarn älskar flytbäddar eftersom de är mjuka och barnet får mer rörlighet än ett hårt badstöd. Det är även mycket mysigare att bada tillsammans, det ger en stärkande närhet både för barn och förälder. En traditionell badbalja ger inte samma närhet och det är oftast svårt för föräldern att få en bekväm arbetsställning. Tänk på rygg och axlar. Nyttja badstunden med en härlig sambadning!

Via BabyBox får du nu 20% rabatt på doomoo’s badhjälpmedel till spädbarn samt Bibabad’s smarta badkar med kod “badababybox” i kassan.
Giltig t.o.m. 30/4 2021