Säkerhet för ditt barn: Vad du behöver veta när du handlar babyartiklar

Att välja rätt babyprodukter är inte bara en fråga om stil och funktionalitet, utan framför allt om säkerhet. När du förbereder dig för att välkomna ett nytt barn i familjen är det viktigt att vara väl informerad och medveten om vilka produkter som bäst uppfyller dina behov samtidigt som de garanterar ditt barns säkerhet och välbefinnande. Här är några viktiga saker att tänka på när du handlar för ditt barn.

Prioritera säkerheten: Säkerheten för ditt barn är det allra viktigaste. Se därför till att välja babyprodukter som uppfyller höga säkerhetsstandarder och är CE-märkta. CE-märket betyder att tillverkaren garanterar att varan uppfyller de säkerhetskrav som EU ställer för just den produkten. Utan märkningen får den inte säljas inom EU, detta är lag. Här måste man också ha kontroll över produktkategorierna, då vissa produkter inte får CE-märkas. Våra Pabobo lampor är alla CE märkta då de är elektriska och vissa övergår till leksak. Produkter som ska CE-märkas är bla; leksaker, elektrisk hemutrustning, maskiner, fyrverkerier, flytvästar, hjälmar och annan personlig skyddsutrustning. Produkter som INTE får CE-märkas är; möbler, barnvagnar, nappar och andra barnartiklar. Men om en produkt kan gå över kategorierna. Ex ”doomoo värmekudde gosedjur kanin” är en typisk barnartikel som även är en leksak, då ska den CE-märkas.

Doomoo Värmekudde Gosedjur Kanin Här

Förstå säkerhetsstandarder: Standardiseringar är en lång process och tar oftast lång tid. Därför kan näringsidkare testa en produkt via ett testinstitut utan en standard. Ett test som ofta dyker upp är SGS-test. SGS, är världsledande inom inspektion, verifiering, testning och certifieringsföretag. En storsäljande produkt som babynest är ett exempel där det ännu inte finns en EN-standard, men där det har förekommit personskador. Doomoos babynest är SGS testat vilket betyder att man har sammanfattat och gjort en riskbedömning på de olika babynest på marknaden och applicerat dem och testat doomoos babynest. Det berör exempelvis långa snören eller handtag som babyn kan fastna i, eller att barnets huvud blir fastklämt i kanterna på bädden. En viktig nämnare med babynest är att om nestet har handtag med syfte att bära barnet i faller babyartikeln över till ett bärdon, dvs EN standarden för babyliftar, vilket oftast säljs tillsammans med barnvagnar

Doomoo Babybädd Här

Handla från pålitliga källor: När det gäller babyprodukter är det viktigt att handla från pålitliga och välrenommerade återförsäljare. Välj butiker och online-plattformar som är kända för att erbjuda högkvalitativa produkter från välkända varumärken. På så sätt kan du vara säker på att de produkter du köper är av hög kvalitet och uppfyller gällande säkerhetsstandarder.

Undvik osäkra produkter: Undvik produkter som saknar nödvändiga säkerhetscertifieringar eller som inte har testats enligt standarder. Det är viktigt att vara försiktig och att inte kompromissa när det gäller din babys säkerhet. Ta dig tid att läsa produktrecensioner och att söka efter information om produkternas säkerhet innan du gör ditt köp.

Var medveten om risker och faror: Som förälder är det viktigt att vara medveten om potentiella risker och faror som kan vara förknippade med olika babyprodukter. Genom att vara medveten om dessa risker kan du ta aktiva åtgärder för att minimera dem och för att säkerställa din babys säkerhet.

När du handlar för ditt barn är det viktigt att prioritera säkerheten och att vara medveten om vilka produkter som uppfyller höga säkerhetsstandarder. Genom att ta dig tid att göra din forskning och att välja produkter från pålitliga källor kan du skapa en trygg och säker miljö för ditt barn att växa upp i.

Candide Hud Mot Hud Tub Gra
Candide Hud Mot Hud Tub Grå Här

Besök vår hemsida för mer information om vårt sortiment av säkra och pålitliga babyprodukter. Vi är här för att hjälpa dig att välja de bästa produkterna för ditt barns behov och säkerhet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hitta oss