Candide Amningskudde Flex hjälper Emilia med sin reflux

Foto 2019 06 24 08 40 52

Karolina Karlsson födde Emilia, nu 4 månader gammal, mycket för tidigt. Emilia har haft problem med reflux sedan 3 mån tillbaka och medicinerar mot detta. Karolina letade efter en annan amningskudde än de traditionella amningskuddarna då hon upplevde att de gled iväg från kroppen och inte gav tillräckligt med stöd. Då Emilia är väldigt liten (prematur) blev de “vanliga” amningskuddarna för mjuka och Karolina hade svårt att få upp Emilia i rätt vinkel (40 grader) när hon ammade.

Jag behövde en amningskudde med midjeband.
Hon prövade Candide Amningskudde Flex som är en ergonomisk amningskudde framtagen av experter för att passa alla och till olika positioner. Den är en multipositions kudde, men extra smidig för bl.a. barn med reflux. Den har en stadig botten i skum som fästes med band rund mammans midja så att barnet vilar stabilt. Det medföljer två löstagbara kuddar som fästes på basen med kardborreband; en eller två åt gången efter behov och kan placeras precis där du vill ha dem och hur du önskar amma. Placeras de två kuddarna ovan varandra kommer barnet rejält upp med huvudet, ca 40graders vinkel, vilket rekommenderas vid reflux (återflöde, kräkning). Den kraftiga vinkeln gör att bröstmjölken faller naturligt och minskar risken för reflux/återflöde.
Basen fungerar bra även utan de lösa kuddarna, vid exempelvis liggande amningsposition. Kudden är speciellt framtagen för en funktionell amning med ergonomiskt stöd.
– Kudden sitter bra runt midjan.
– Barnet ligger stadigt.
– De vita flyttbara kuddarna är mycket användbara, bra att kunna flytta beroende på barnets position och jag har även använt dem för att vila mina armar när jag ammar.
– Jag upplevde att min dotter hade mindre besvär av reflux när vi använde kudden.
Karolina Karlsson / Mamma till Emilia 4 mån, för tidigt född

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hitta oss