5 tips hur du bäddar svalt för bebis

Candide Air Sovpåse Super 5

Snart rullar de varma sommardagarna och nätterna in och det börjar bli tid att tänka på hur man kan bädda svalare för barn under ett år. Vi listar fem tips och produkter för dig som beräknar få ett sommarbarn eller dig med bebis under ett år.Barn under ett år har svårare att reglera kroppstemperaturen vilket gör att det är extra viktigt att man är noga med hur man bäddar och klär bebisen mot hög värme och kyla.

  1. Det man kan börja med är att köpa en bra madrass till spjälsängen. Det finns flera så kallade ”air” madrasser på marknaden som innebär att madrassen är tillverkad så att luften kan strömma igenom madrassen. Candide Air Madrass Cirkulation är en naturligt antibakteriell och kvalsterfri i måtten 60×120 cm. Madrassen är tillverkad i två olika skum uppbyggda som en bivaxkaka med luftkanaler och 3D- skum som ger en naturlig och bra cirkulation igenom madrassen. Det skapar en miljö som leder bort fukt och hjälper barnet reglera kroppstemperaturen. Läs mer om produkten här.
  2. Bädda sedan med förslagsvis ett dra-på-lakan i air för att dels undvika alla typer av lösa föremål i sängen dels för att air lakan är tillverkade i material som transporterar bort fukt och värme. Candide Air Madrasskydd är ett dra-på-lakan med ultraslät och mjuk yta som är behaglig för barnet att sova på. Samtidigt är det gjort i ett andningsbart mikroperforerat 3D-meshmaterial som ger god luftgenomströmning och hjälper barnet att få en behaglig temperatur under sömnen. Läs mer om produkten här.
  3. Redan från födseln är en huvudkudde i memory foam att rekommendera för att bevara barnets runda huvudform och förebygga skallasymmetri (platt huvud). Då finns Candide Air Panda kudde som är en babykudde tillverkad i memory foam med ett yttertyg i mesh för att luften ska kunna strömma igenom kudden och göra den mindre varm för barnet att ligga på. Läs mer om produkten här.

 

  1. För att undvika plötslig spädbarnsdöd rekommenderas bl.a. att barnen sover på rygg. Det är det långt ifrån alla små barn som gör och inte heller vi vuxna… Men det finns smarta hjälpmedel för din bebis! Candide Air sido- och ryggstöd är speciellt framtagen för att hålla barnet stabilt på sidan eller på rygg för en bästa sovposition. Den rekommenderas vid redan utvecklad skallassymmetri (platt huvud) eller torticollis (kort halsmuskel). Sido – och ryggstödet är flexibelt med flyttbara sidokuddar till det växande barnet, på en botten i 3D mesh som reglerar temperaturen. Läs mer om produkten här.

 

  1. Sist men inte minst kommer vi till täcket som är ett löst föremål som bör undvikas till barn under ett år. Täcket kan hamna över barnets huvud och minska barnets tillgång till syre. Man kan istället köpa så kallade sovpåsar till spädbarn som är ett säkert alternativ till täcke. Sovpåsar ligger på plats trots att barnet rör sig vilket minskar risken att barnet att få någonting över ansiktet under natten. Candide Air Sovpåse Super är en tunnare sovpåse av mikrofiber som andas, vilket ger en svalare känsla för barnet. Sovpåsen är även försedd med öppningsbar nätbotten för extra god luftgenomströmning. Läs mer om produkten här.

 

Källor

https://www.karolinska.se/for-patienter/graviditet-och-forlossning/for-den-nya-familjen/barnets-forsta-vecka/kroppstemperatur-och-kladsel/

https://www.barnnet.se/sa-far-du-babyn-att-sova-battre-22-smarta-sovprodukter-1126/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hitta oss