12 produkter för bättre babysömn

Pabobo Dynamisk Undervattensprojektor Lugnt hav 14 1

Små barn sover ofta dåligt i perioder. Det kan vara att de inte kommer till ro på kvällen eller att de vaknar ofta och har svårt att somna om. Det ger trötta och kinkiga barn och du som förälder behöver också din nattsömn. Som tur är finns det gott om hjälp att ta till. Här tipsar vi om 12 smarta produkter för bättre och tryggare babysömn. Dessutom är det här hjälpmedel som kan minska risken för plötslig spädbarnsdöd, förebygga skall-asymmetri och underlätta andningen hos små barn.

Den här artikeln är skriven för konsument och har publicerats på sajten Nyfödda.se. Vill du som förälder köpa någon av produkterna, vänd dig till någon av våra återförsäljare. Vill du som återförsäljare läsa mer om produkterna eller lägga order kontakta oss här.

 

1. Kilkudde underlättar vid förkylning
Sluttande liggställning rekommenderas av barnmorskor eftersom det förenklar barnets andning, till exempel vid förkylning, kräkningar eller öroninflammation.

Doomoo Basics Kilkudde lutar 15 grader och kan användas i vilken säng som helst. På bilden syns Kilkudde bred, men den finns även i en smalare variant för vagga och vagn.

 

2. Tryggt på rygg med sluttande liggstöd
Små barn bör sova på rygg, då minskas risken för plötslig spädbarnsdöd. Doomoo Basics Liggstöd för ryggläge har sidokuddar som ser till att det lilla barnet inte rullar över på sida eller mage. Det ger även en babynest-känsla och ökad trygghet vid eventuell samsovning i vuxensängen.

Liggstödet sluttar något, vilket underlättar andningen och förbättrar matsmältningen. Det är tillverkat av viskoelastisk skum som har tryckavlastande egenskaper och minskar risken för att barnet utvecklar skall-assymetri.

Sidostöden på kudden används från nyfödd till ca 6 månader, därefter kan kudden användas som en kilkudde.

 

3. Säkrare samsovning med babynest
Ett babynest ger det lilla barnet en trygg och ombonad sovplats. Det kan användas var helst barnet sover; i vagga, babykorg eller spjälsäng. Det används också med fördel om du väljer att samsova med barnet i vuxensängen.

Doomoo Babybädd är en genomtänkt, bekväm och säker bädd som kan användas både dag och nattetid för att ge barnet en trygg tillvaro. Babybädden gör att bebisen får en ombonad plats i övergången från mammas mage till samsovning för att skydda barnet, eller till sin egna säng. Babybädden har en fast men mjuk botten av skum. Övre delen av madrassen och sidorna runt huvudet är av andningsbart material, kvalitets 3D mesh för att barnet inte ska bli för varmt, minska kvävningsrisken och ge bra ventilation runt barnets huvud.

 

4. Bättre sömn med ergonomisk babymadrass
Candide Morpho One och är en ergonomisk madrass, tillverkad av memory foam som anpassar sig efter barnets kropp och hjälper barnet att behålla kroppsvärmen, samtidigt som 3D-mechöverdraqget ser till att det inte blir för varmt. Barnet får en ergonomisk liggposition som ger en trygghetskänsla, samtidigt som den är extra lämplig för barn med kolik och orolig mage.

En lätt sluttande liggställning underlättar andningen, och Morpho One har en lutning på 15 grader, som kan ökas till 30 med den medföljande kilkudden. Huvuddelen har en fördjupning som motverkar skall-asymetri, och hjälper till att hålla luftvägarna fria.

Madrassen placerar du i barnets vanliga säng, och den passar barn i ålder 0-4 månader.

 

5. Snoggy lindrar magknip och värmer sängen
Finns det något bättre än att krypa ner i en uppvärmd säng? Söta Doomoo Snoggy har två funktioner; att värma upp babyns sovplats och lindra vid tillfälligt magknip. Du värmer Snoggys innerkudde som är fylld med raps och lavendel i mikron. Lagom varm lägger du den i det mjuka överdraget som fungerar som snutte och kan placera Snoggy i barnets säng, eller på barnets mage för värme och lindring.

 

6. Förebygg skall-asymetri med smart kudde
Candide Panda Air är en liten, smidig och ergonomiskt utformad babykudde och används för att förebygga platt huvud och alla typer av skall-asymmetri. Den hjälper också till att minimera kvävningsrisken och att behålla nackens raka linje.

Kudden har en anatomisk urgröpning för att avlasta trycket på babyns skalle och höjer inte huvudet nämnvärt. Kudden är gjord av ultramjuk viscoelastisk memoryfoam, som har tryckavlastande egenskaper.

Passar barn upp till 6 månader och finns i många färger.

 

7. Stabilt på sidan – bra vid platt huvud
Ett sidostöd rekommenderas av barnmorskor om ditt barn har speciell risk att utveckla skall-asymmetri, eller redan har det. Med Doomoo Basics Sidokudde, även kallad Babysleep, ligger barnet tryggt på sidan utan risk att rulla över till mage eller rygg. Barn som har kraftiga kräkningar sover också tryggast på sidan, och så finns det barn som helt enkelt tycker bäst om att sova på sidan.

Passar barn 0-6 månader och kan användas överallt på plant underlag.

 

8. Kramgo nattlampa inger lugn
Pabobo Stjärnprojektor Mjukisdjur är en innovativ nattlampa i form av ett mjukisdjur som kan projicera en fin stjärnhimmel i barnets rum och spela en vaggvisa som hjälper barnet att komma till ro. Den här multifunktionslampan blir även en gosig kompis som håller ditt barn sällskap hela natten.

 

 

9. Låt barnet somna till ”vitt brus”
Att plötsliga ljud ofta väcker barn har vi vetat länge, men ny forskning visar att ett monotont bakgrundsljud, så kallat ”vitt brus” däremot verkar sövande för barnet. Därför har flera av Pabobos nattlampor för barn även ljud i form av vitt brus. Pabobos produkter är gjorda för barn, de använder LED så barnen inte kan bränna sig, de har runda mjuka former och är tåliga för lek och stoj samt lång effektiv brinntid.

Pabobo Dynamisk Stjärnprojektor Vintergatan kan spela tre olika lugnande ljud, exempelvis har den hjärtljud som liknar ljudet i mammas mage. Pabobo Vintergatan projicerar även en stjärnhimmel som sakta, sakta rör sig. Den upprepande rörelsen har en hypnotiserande och djupt avslappnande effekt som kan hjälpa barnet att somna.

 

10. Rätt nattbelysning för baby – och föräldrar
Är det för ljust i barnrummet kan det vara svårt att somna och är det för mörkt kan det vara svårt att somna om på natten. Pabobo har ett stort utbud av nattlampor som alla ger ett behagligt sken för barnet, samtidigt som det ger tillräckligt ledljus för yrvakna föräldrar och barn.

Pabobo LumiBlo är en nattlampa i form av en lanterna som man blåser på för att tända och släck. Nattlampan ger trygghet för barnet under natten och kan bäras i handen på väg till toaletten. LumiBlo använder du både hemma och på resan.

 

 

 

11. Sovpåse tryggare än täcke
Täcken och filtar riskerar att komma över barnets ansikte, och ett säkrare alternativ är sovpåsen. En annan fördel med sovpåse är att sovtemperaturen för barnet blir jämnare eftersom den inte går att sparka av sig. Candide Sovpåse Air har extra bra temperaturreglerande egenskaper. Här är ryggpartiet gjort i 3D-mesh som andas medan ut- och insida är i pikéstickning. Öppningen i botten bidrar också till bra luftgenomströmning.

Candide Sovpåse är även smidig att ha på resan eftersom den har ett hål i ryggen för bilbarnstolens 5-punktsbälte.

 

12. Svalare madrass ger bättre sömn
Många små barn blir varma när de sover. Då är madrassen Sleep Safe från Candide att föredra. Det andningsbara 3D-meshmadrasskyddet är gjort av mjukt och behagligt mikroperforerat fiber som tillåter att luften cirkulerar bättre.

Candide Madrass Sleep Safe har dessutom en smart dubbelfunktion. Ena sidan av madrassen har höga, mjuka sidokanter som ersätter spjälskyddet. Kanterna skyddar barnet för att inte fastna med armar och ben i spjälarna eller stöta huvudet mot den hårda sängkanten. När barnet blir större kan dessa lätt tas bort, och du vänder madrassen för att få en något stummare madrass som passar barn från ca 9 månader.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hitta oss