Doomoo amning- och gravidkudde bäst i test 2020 – fjärde året i rad!

Doomoo BiT

Bäst-I-Test utför konsument tester med ett urval av amningskuddar. I årets test var förutom doomoo, 2 kuddar från BBhugme, Candide, Vinter & Bloom, Ergo baby och Rätt Start med. Så här sammanfattar testarna vinnaren Doomoo: “Mycket bekväm amningskudde som ger bra stöd och har lång användningstid.”
Testarna bestod av nyblivna mammor som fick testa och utvärdera ett antal amningskuddar vid amning och flaskmatning. Därefter stod en tydlig vinnare klar: Doomoo kuddar blev bäst i test!

Därför är Doomoo bäst
Doomoo Amningskudde har flera egenskaper som gör den till en vinnare, det är en ergonomisk, ultramjuk och formbar amningskudde. Tack vare att den är fylld med små, små EPS-kulor (frigolitkulor) formar kudden sig efter din kropp så att den ligger perfekt. Dessa EPS-kulor gör också att kudden behåller sin stuns och spänst under hela amningen, och inte sjunker ihop som andra kuddar kan göra. Doomoo kuddarna har även flera riktigt bra funktioner för mamma och baby. Den är perfekt till baby magträning och lära sitta kudde. Men även en mjuk härlig myskudde för babyn.

Tack vare sina ergonomiska egenskaper får du ett maximalt stöd av Doomoo och barnet ligger i rätt amningsposition, tätt intill dig och i rätt höjd vid bröstet. Eftersom barnet inte glider ner och tappar greppet om bröstvårtan, minskar du också risken för såriga bröstvårtor.

Mjuk och ekologisk
Det är viktigt att amningskudden är mjuk och skön mot barnets känsliga hud. Det är Doomoos kuddar. Överdraget är gjort av mjuk Öko-tex-märkt och GOTS certifierad bomullsjersey, och sedan 2017 är alla tyger ekologiska. Dessutom är det enkelt att ta av överdraget och du kan tvätta det i maskin på 40 grander.

De små EPS-kulorna är helt prasselfria, och en annan fördel med EPS är deras antibakteriella egenskap. När barnet blir större kan du med fördel använda amningskudden som liggstöd för barnet och senare också som sittstöd.

Hitta din storlek och färg
Doomoo Amningskudde finns i två storlekar. Medium är en normalstor amningskudde som fungerar utmärkt för de allra flesta, den har en rundare form och går bakom ryggen vid amning och fungerar utmärkt som liggstöd och lära sitta-kudde till barnet. Stor är en kombinerad gravid- och amningskudde och har en bumerangliknande form. Den ger stöd och avlastning för gravidmagen och rekommenderas även vid bäckenbotten problem. Som amningskudde går den stora modellen bakom ryggen, och det är rätt modell att välja om du har tvillingar.

Doomoos Amningskudde finns med många fina motiv och i härliga färger. De finns i diskreta motiv i ljusa färger som grå, beige och vit men även i starkare färger och med fina motiv som giraffer och löv.

Fakta om Doomoo Amningskudde
– Ergonomisk, ger maximalt avlastning vid amning.
– Minskar risken för såriga bröstvårtor.
– Fylld med små, prasselfria EPS-kulor.
– Lång användning, kan användas vid magträning, liggstöd och sittstöd för barnet.
– Finns i många mönster och färger.
– Finns i två storlekar; Medium och Stor som är en kombinerad amnings/gravidkudde.
– Finns både extra överdrag och den går att fyll på med EPS kulor.

Du hittar alla fina mönster och storlekar här.

Läs hela testet på följande länk: https://www.xn--bst-i-test-q5a.se/amningskudde

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hitta oss